Problemen tussen de lakens? Zo pak je ze aan!

Veel mensen hebben ermee te maken, maar praten er niet graag over; seksuele problemen. Problemen tussen de lakens komen vaker voor dan mensen denken. Maar, omdat het taboe rondom dit onderwerp nog zo groot is, lopen veel mensen rond met seksuele problemen zonder hier iets aan te doen of ervoor uit te komen. Daardoor lijkt het soms alsof deze problemen er bijna niet zijn, maar de kans is groot dat jij niet de enige in je omgeving bent die ermee te maken heeft!

Stigma neemt langzaam af

Gelukkig is er een positieve ontwikkeling omtrent dergelijke taboeonderwerpen. Het is zeer belangrijk om je over je schaamte heen te zetten, en naar een oplossing te zoeken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij een huisarts, dokter óf je gaat zelf online zoeken naar oplossingen. Dit laatste is erg laagdrempelig en vele mensen geven hier dan ook de voorkeur aan. Toch is het slim om in sommige gevallen langs te gaan bij je huisarts, zeker wanneer er vermoeden is van een medisch probleem dat een ingreep of iets dergelijks verreist.  

Waar lopen veel mannen en vrouwen tegenaan?

Eerst wat meer inzicht in de seksuele problemen die bij veel mensen voorkomen. Het eerste dat vaak een probleem vormt, is een vroegtijdige ejaculatie. Dit houdt in dat de man te vroeg klaarkomt. Vaak is dit al voor de seksuele daad of onmiddellijk erna. Daarnaast is een ander probleem dat vaak voorkomt bij mannen, het niet kunnen krijgen van een erectie. Hierdoor blijft de penis geheel slap, of wordt hij niet stijf genoeg, waardoor geslachtsgemeenschap niet mogelijk is. Een probleem dat veel voorkomt bij vrouwen is vaginisme. Hierbij verkrampen de buitenste spieren in de vagina van een vrouw waardoor geslachtsgemeenschap (vrijwel) onmogelijk is. Vaak heeft dit een psychische oorzaak. Ook komt pijn tijdens de geslachtsgemeenschap veel voor bij mannen én bij vrouwen.

Verschillende oplossingen

Om de juiste oplossing te vinden voor je probleem, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Kijk hierbij bijvoorbeeld of het iets medisch of psychisch is. Voor een medisch probleem dien je een doorverwijzing te krijgen naar een arts, en voor een psychisch probleem kun je dan weer terecht bij een seksuoloog. Soms kun je jezelf ook helpen door op internet hulpmiddelen te bestellen. Hiervoor is geen recept nodig. Voor het krijgen van een stevige erectie kun je bijvoorbeeld kamagra kopen online. Ook kun je het merk cialis proberen. Deze middelen zorgen ervoor dat je voortaan weer een langdurige, stevige erectie kunt krijgen. Sommige koppels gebruiken dit af en toe voor extra lang plezier.