Lekker fit blijven

Misschien kijk je vóór het sporten tegen de sport op. Maar even flink gewichten tillen en een tijdje op de loopband bewegen, kan wel lekker zijn. Douchen na een workout is dan al helemaal een traktatie. Naast alle overduidelijke dingen als strekken, oefeningen uitvoeren en douchen na het sporten zijn er ook genoeg andere dingen die je totale sportervaring en herstel kunnen ondersteunen waar je niet gelijk aan denkt. In dit artikel vertel ik je uitgebreid over twee sportmiddelen die jouw persoonlijke voortgang een boost kunnen geven en hoe dit dan in zijn werking gaat. Lees je mee?

Genoeg aminozuren

Eén van de stoffen waar ik je graag over wil vertellen heet EAA. De afkorting EAA staat voor ‘Essential Amino Acids’ en is een voedingssupplement dat in poedervorm aan wordt geleverd. Hier kan je dan een schepje van de aangeraden hoeveelheid in je drankje doen om je lichaam te voorzien van aminozuren. De essentiële aminozuren die zich bevinden in deze stof kunnen alleen door middel van voeding of voedingssupplementen opgenomen worden. Deze aminozuren worden dus niet vanzelf door je eigen lichaam aangemaakt. Aminozuren dienen als bouwstenen voor de eiwitten die jouw lichaam nodig heeft om spierherstel te bevorderen en het afbreken van spiermassa tegen te gaan.

EAA kopen is dan ook niet alleen handig voor sporters die graag meer spiermassa willen of hun huidige niveau willen behouden maar wordt ook aangeraden aan ouderen.

Vitaminen en mineralen

Het andere sportsupplement waar ik je over wil vertellen, is isotone sportdrank duursporters. Dit is perfect voor zij die niet veel snel en explosief sporten, maar juist voor de groep sporters die, zoals de naam al impliceert, lange duursporten beoefenen. Dit kunnen mensen zijn als lange afstand zwemmers, fietsers en hardlopers, maar dit geldt ook voor bijvoorbeeld voetballers en tennissers. Isotone sportdrank bevat ongeveer dezelfde deeltjes die lichaamsvocht bevat. Hierdoor wordt het drankje makkelijk opgenomen door je lichaam en dus ook de voedingstoffen die erin te vinden zijn. Deze sportdrankjes staan erom bekend dat ze jouw gehalte aan vitaminen en mineralen in de juiste balans kunnen houden tijdens bijvoorbeeld een training of wedstrijd.

Nou nog even zelf kijken

Nu dat je weet dat deze stoffen er zijn en waar ze goed voor zijn, hoop ik je overtuigd te hebben nog even wat onderzoek naar deze stoffen te doen en te checken of dit handig voor je is. Nu hoef je alleen nog even je sporttas in te pakken en sporten maar!