Een tuin vol unieke elementen

Als je een tuin hebt, is het leuk om deze zo mooi en uniek mogelijk te maken. Door een aantal speciale elementen toe te voegen, kun je je tuin transformeren in een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.  En die er net weer anders uitziet dan andere tuinen. In deze blog vertel ik je hoe je dat doet. Lees je mee?

Een waterelement

Een waterval kan een spectaculaire toevoeging aan je tuin zijn. Het geluid van stromend water heeft een kalmerend effect en de beweging van het water voegt dynamiek toe aan de omgeving. Je kunt een waterval creëren door natuurlijke materialen zoals rotsen en stenen te gebruiken, of door een prefab waterval te installeren. Liever iets kleiner? Denk dan aan een vijver.

Aan de slag met een moestuin

Een moestuin is niet alleen handig voor het verbouwen van je eigen groenten en fruit, het kan ook een prachtige toevoeging zijn aan je tuin. Je kunt je moestuin op een traditionele manier in de grond aanleggen, of je kunt kiezen voor verhoogde bedden of potten. Kies groenten en fruit die passen bij het klimaat en de bodem van je omgeving. Daarnaast is het ook een leuke activiteit om bezig te zijn met de tuin.

De hout gestookte oven

Weg met die barbecue! Die staan al in elke tuin, het is tijd voor iets anders! Een hout gestookte oven is niet alleen handig voor het bakken van brood en pizza's, het kan ook dienen als een centraal punt voor buitenfeestjes.

Een klimmuur voor de plant

Laat je liever je planten klimmen? Dat kan ook, daarvoor heb je een trellisscherm nodig, waar de planten tegenop kunnen klimmen. Zo’n trellisscherm kan je halen bij Hillhout tuinhout. Op die manier maak je ook gelijk gebruik van de hoogte in de tuin omdat planten dan ook verticaal kunnen groeien en zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Gezellige warmte

En dan een laatste geldige manier om een gezellige sfeer te creëren in je tuin, de warmteplaats. Of het nu gaat om een open haard, vuurkorf of vuurschaal, een vuurplaats biedt warmte en een plek om samen te komen met vrienden en familie. Zorg er wel voor dat je de veiligheidsvoorschriften in acht neemt en dat de vuurplaats op een veilige afstand van bomen en struiken wordt geplaatst. Zo kan je er met alle plezier van genieten, en van de rest van je tuin!