De overwaarde van je huis opnemen, is dat verstandig en wat kan je ermee doen?

Veel mensen hebben zonder dat ze het weten overwaarde op hun woning zitten. Overwaarde is het verschil tussen de huidige waarde van de woning en het bedrag dat openstaat bij de kredietverstrekker. De overwaarde van je huis kan je opnemen en daar kun je ook verschillende dingen mee doen. Wil je weten wat je met de overwaarde kunt doen en hoe je dit kan opnemen? Dan ben je hier zeker op het juiste adres. 

 

Wat kan je met de overwaarde van je woning doen?

Wanneer je de overwaarde van je woning wilt opnemen, dan kan je daar allemaal verschillende dingen mee doen. Het is belangrijk om te weten dat wanneer je de overwaarde van je woning opneemt, dat je een nieuwe hypotheek krijgt. Het is daarom ook erg belangrijk om iets te doen met de overwaarde dat ook weer geld oplevert. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het afsluiten van een tweede hypotheek overwaarde voor het aanschaffen van een nieuwe woning. Je kunt de nieuwe woning dan verhuren en vervolgens met de opbrengsten de nieuwe hypotheek afbetalen. Ook is het een optie om het te investeren in aandelen, maar er zijn maar weinig mensen die hier ook voor kiezen. 

 

De overwaarde opnemen

De overwaarde opnemen kan zeer verstandig zijn als je daar ook iets verstandigs mee gaat doen. Als je de overwaarde wilt opnemen, is het verstandig om altijd een vrijblijvend hypotheekgesprek in te plannen met je huidige kredietverstrekker. Dat heeft ermee te maken dat alleen jouw huidige kredietverstrekker kan bepalen of ze je een nieuwe hypotheek op basis van de overwaarde verstrekken. Houd er wel rekening mee dat het soms niet mogelijk is om de overwaarde op te nemen. 

 

Plan een gesprek in met een hypotheekadviseur

Als het om hypotheken en financiële zaken gaat, is het altijd verstandig om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur. Dat heeft ermee te maken dat je een nieuwe hypotheek krijgt als je de overwaarde van je woning wilt opnemen. Er zijn fouten die je kunt maken en ook moeten de aflossingen wel reëel zijn. Mocht je geen hypotheekadviseur kennen, dan is het altijd nog een mogelijkheid om eens contact op te nemen met je huidige kredietverstrekker. Zij staan in nauw contact met talloze hypotheekadviseurs en kunnen je met een hypotheekadviseur in contact brengen. Je hoeft zeker niet bang te wezen dat de hypotheekadviseur de belangen van een kredietverstrekker behartigd, want dat is zeker niet zo.