De dresscodes voor de man

Als man is het belangrijk om te weten welke dresscodes er zijn, vooral bij formele gelegenheden. Het kiezen van de juiste outfit kan een grote impact hebben op de manier waarop anderen je zien en kan bijdragen aan een professionele uitstraling. In deze blog vertel ik je over de belangrijkste dresscodes voor mannen. Lees je mee?

Lekker casual

De casual dresscode is de meest informele dresscode. Bij deze dresscode is het toegestaan om comfortabele kleding te dragen, zoals jeans, T-shirts en sneakers. Het is echter nog steeds belangrijk om er verzorgd uit te zien en te vermijden dat je er slordig uitziet. Zorg dus dat de kleding wel gestreken is en er geen vlekken opzitten, dat mag duidelijk zijn.

Business Casual

De business casual dresscode is een stap hoger dan casual, maar minder formeel dan zakelijk. Bij deze dresscode kun je kiezen voor een nette broek of chino's, een overhemd en nette schoenen. Vermijd echter het dragen van stropdassen en kostuums. Witte overhemden doen het heel goed, maar je kan ook voor een printje gaan als je wilt. Een witte blouse heren vind je bij Hemdvoorhem.

Cocktail? Iemand?

De cocktail dresscode is een dresscode voor semi-formele gelegenheden. Bij deze dresscode kun je kiezen voor een nette pantalon of chino's, een colbert en een overhemd. Het is ook toegestaan om een das te dragen, maar dit is niet verplicht. Kies voor nette schoenen of loafers. Vaak draag je hier een blouse met een meer uitspringende kleur of print. Tijd voor een drankje!

Black/ White Tie

De black tie dresscode is een zeer formele dresscode. Bij deze dresscode wordt er van je verwacht dat je een smoking draagt. Kies voor een zwarte smoking met bijbehorende zwarte strik. Combineer dit met een wit overhemd en zwarte schoenen. Het is ook mogelijk om een vlinderdas te dragen. Dit is waarschijnlijk de meest bekende dresscode als het gaat om bijvoorbeeld chique feesten als een bruiloft. De white tie dresscode is de meest formele dresscode die er is. Bij deze dresscode wordt er van je verwacht dat je een witte smoking draagt met een witte vlinderdas. Combineer dit met een wit overhemd en zwarte schoenen. Deze dresscode kom je niet zo snel tegen maar als het op de uitnodiging staat, kan je er niet omheen. Het zou niet van veel respect getuigen als je uitgenodigd bent voor een feest en je je niet aan de dresscode houdt, helemaal in een formele setting.