Catering – Zal ik voor je koken?

Heb je even geen zin, tijd of gelegenheid om te koken, maar heb je wel behoefte aan gewoon goed eten? 

Krijg je gasten maar heb je geen zin of tijd om een hele dag in de keuken te staan? 

 

Laat mij dan voor je koken! 

Ik kook echt eten. Alles zelf gemaakt, uiteraard. Altijd vers, zoveel mogelijk van lokale producenten, en in principe biologisch. Met een hoofdrol voor de seizoensgroenten, en zonder pakjes, zakjes of smoesjes. En lekker natuurlijk, dat spreekt voor zich. Want goed eten is lekker eten. 

Flatbread met gegrilde groente en verschillende salades Lauwe salade met champignons Pittige rundercurry noedelsalade met peultjes, cashewnoten en sojasaus bietensoep met kiemen doperwtjessoep met yoghurt en komkommerkruidbloemetjes

Hoe werkt het? 

Neem contact op, dan bespreken we wat jij wilt, en wat ik voor je kan betekenen. Een uitgebreid buffet, of juist een eenvoudige maaltijd voor veel mensen. Een tas met vers gekookt eten voor een week – eten dat je alleen nog maar hoeft op te warmen. Bijzondere hapjes voor je feestje, of een kant-en-klare picknickmand voor in het park. 

Een stamppotten- of pastabuffet, of stoofpotten & curry’s in allerlei soorten. Arabisch geïnspireerde salades, Sallandse tapas, kippensoep voor bij ziekte of als troost. Een megastapel pannenkoeken voor een kinderverjaardag – al dan niet met verantwoord vers fruitbeleg ter compensatie. Of iets anders.

Voor particulieren en bedrijven. Catering alles-zelf-maken-stijl: op maat. Creatief en met aandacht. Persoonlijk en professioneel. Ik hoor graag van je! 

Reacties

De pompoensoep was heerlijk

Risotto met wauw-factor

Anouk heeft met enthousiasme meegedacht wat we de gasten konden voorschotelen en ze heeft het eten met zorg bereid. Iedereen heeft erg genoten van de soep, salade en groentestoof die ze gemaakt heeft. Het was een gezonde en verrassende maaltijd. Dankjewel Anouk, het was heerlijk!

 

Risotto van parelgort met pompoen, gepofte bietjes en salie Worteldip naar Ottolenghi, met bietenhumus, flatbread en lauwe salade van postelein en prei  Gepofte bietjes met verse kruidenkaas, lentegroen en quinoa Salade met eetbare bloemen Linzensoep met gesmoorde snijbiet Salade met spicy bloemkool en ingemaakte ui


Vragen

Dieet? Geen probleem! 

Diëten zijn geen enkel probleem: geheel of gedeeltelijk vegetarisch of veganistisch, suiker-, graan- of lactosevrij, WAPF, paleo of anderszins – komt goed. Overigens: ik kan een prima maaltijd koken met glutenvrije ingrediënten, maar ik kan niet met 100% garantie beloven dat mijn maaltijden geen enkele rondzwervende gluut zullen bevatten. 

Wat betekent “in principe biologisch” nou weer?

Goeie vraag! Vlees en zuivel koop ik bij gecertificeerd biologisch werkende producenten. Groente kan komen van tuinders met of zonder biologisch keurmerk, maar is altijd onbespoten & zonder kunstmest geproduceerd. Alle overige ingrediënten zijn meestal ook biologisch, maar daar kan eens een uitzondering op zijn. Een voorbeeld: trassi (gefermenteerde garnalenpasta) maakt het verschil tussen lekkere en bijzondere satésaus – maar ik heb het nog nooit biologisch kunnen krijgen, dus dat haal ik bij de Chinese toko. 

Welke regio?

Voor de workshops wil ik het hele land doorreizen, maar catering beperkt zich vooralsnog tot Deventer en omgeving. Koken op locatie kan natuurlijk wel, en je mag me altijd bellen voor overleg.