Workshop Just eat it – voedselverspilling voorkomen

logo-webEen half flesje zuur geworden slagroom, een groene paprika die wegschimmelt achterin de groentela, een handvol aardappels met lange uitlopers, keihard geworden brood… we gooien massaal eten weg. En best veel ook: bijna 50 kilo per jaar per persoon. En ik weet niet hoe jij je voelt wanneer je naar de groene kliko loopt met iets wat ooit opgegeten had kunnen worden, maar ik baal daar iedere keer weer van. Dat eten is gezaaid, verzorgd, geoogst, verplaatst, vaak verpakt, meestal nog eens verplaatst, soms verwerkt… en dan gaat het zo maar bij het vuilnis. Da’s toch wel zonde van al die inspanning.

Maar gelukkig zijn er heel veel mensen die zich hier druk over maken, en zijn er ondertussen ontzettend veel goeie ideeën om de voedselverspilling in je eigen keuken tegen te gaan. Ik heb er een heleboel voor je verzameld, nog een paar van mezelf toegevoegd, en dat alles bij elkaar gebracht in de nagelnieuwe workshop “Just eat it – voedselverspilling voorkomen”. Een praktische workshop voor iedereen die minder wil weggooien, en dus meer uit z’n boodschappenbudget wil halen!


In de workshop “Just eat it – voedselverspilling voorkomen” leer je onder meer:

  • wat je allemaal kunt met de minder gangbare onderdelen van groente (ooit wortelloofpesto geproefd? de bladeren van de koolrabi? Allemaal eetbaar – en lekker!)
  • hoe je plotselinge overschotten verwerkt voor later gebruik
  • hoe je restjes verwerkt in bijvoorbeeld groentebouillon, chutney en ander lekkers
  • het goed snijden & bewaren van je spullen
  • en natuurlijk heel veel kliekjesrecepten

Praktisch

 

Op dit moment is er voor deze workshop geen datum gepland.

Lijkt deze workshop je leuk voor bijvoorbeeld een ouderavond? Neem dan contact met me op.