Baas op eigen bord

Met iedere hap die we nemen bepalen we mede hoe de wereld van morgen er uit komt te zien. Dat is onmiskenbaar waar: de keuzes die we maken in hoe we ons geld uitgeven hebben aantoonbaar een veel directer effect op de wereld dan het ritueel in het stemhokje. Maar het is ook een cliché, en bovendien eentje die maakt dat we ons hoofd liever nu meteen terug in het zand stoppen. Dat is wat benauwd misschien, maar wel veilig en bekend. 

Want die wereld... oef... Het is zo groot, zo onoverzichtelijk, de verbanden zo zijn complex. De problemen lijken onoplosbaar. En ik ben in mijn eentje maar zo klein, fluistert een stemmetje in mijn achterhoofd. Wat maakt het nou uit wat ik doe? Alles lijkt soms samen te spannen om ons niet te laten nadenken. Koop koop koop, toetert de commercie. Je wil dit, nu! Reclame vermomd als informatie zet ons op het verkeerde been. Simpele oplossingen lokken - maar zijn het wel echte oplossingen? Welke verhalen worden verteld - en welke niet?

 

A-planet-on-a-plate-©-LiveW-331x193

Fotocredits ©LiveWell for LIFE

Onder het motto "Baas op eigen bord" schrijf ik over mijn zoektocht naar eten dat bijdraagt aan een betere wereld. Waar komt mijn eten vandaan, wat vind ik daar van, en welke verhalen zijn er over te vertellen? Nieuwsgierig? Hou dan het blog in de gaten, schrijf je in voor de nieuwsbrief, of volg me op Facebook of Twitter