Potluck! De geur van rozen…of knoflook. Proeven met je neus.


Evenementgegevens


Garlic allium sativum white condiment  relish flavouring garlic bulblet garlic clove Wild garlic hot pungent

Geuren werken rechtstreeks in op ons onderbewuste. De geur van groentesoep laat je je thuisvoelen, of verse koeienmest maakt je blij omdat je de geur verbindt aan vakanties op het platteland. Supermarkten verspreiden versgebakken-brood-lucht omdat we daar naar het schijnt kooplustig van worden. En zelf word ik blij van de geur van diesel: die doet me denken aan het garagebedrijf van mijn opa en oma waar ik als klein meisje rondhuppelde.

Proeven doe je overigens ook met je neus: smaak wordt voor een groot deel bepaald door geur. Een interessant zintuig, dus. Daarom staat deze avond in de reeks “Eten met al je zintuigen” in het teken van geur. We gaan ruiken aan (en proeven van, uiteraard) geurige gerechtjes. Je kunt – als altijd – zelf een gerechtje meebrengen, of alleen komen mee-eten. Voor zowel lekkerbekken als fervente koks dus! 

De praktische informatie (kosten, dieetvragen, waar je je aan kunt melden, etc.) vind je hier.

 

Fotocredit: Food photograph designed by Evening_tao – Freepik.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *