Eten met je oren? Potluck 7 oktober!


Evenementgegevens


Garlic allium sativum white condiment  relish flavouring garlic bulblet garlic clove Wild garlic hot pungent

Crunch…. Krrrraak… Shwoesj…

Eten maakt geluid. Herrie zelfs soms. Zoals iedereen weet die weleens heeft geprobeerd om onopvallend een rauwe wortel weg te knagen in een stil kantoor. Of subtieler geluid, zoals het binnensmondse “flotsj” wanneer je een rijpe tomaat doorbijt. Het gebubbel van een glas prosecco. De onmisbare “krak” van (zelfgebakken) chips.

Geur hebben we gehad, mondgevoel, smaakcontrasten… tijd voor een lastiger zintuig. Gehoor! In de reeks “Eten met al je zintuigen” in oktober een diner dat helemaal in het teken staat van geluid. Als altijd: alle ideeën zijn goed. Het zijn immers jouw associaties. Eten dat geluid maakt, eten dat met veel geluid gemaakt werd, eten dat je doet denken aan een nummer… allemaal leuk!  

We gaan ruiken aan (en proeven van, uiteraard) akoestische gerechtjes. Je kunt – als altijd – zelf een gerechtje meebrengen, of alleen komen mee-eten. Voor zowel lekkerbekken als fervente koks dus! 

Meer over deze reeks “Eten met al je zintuigen” én de praktische informatie (kosten, dieetvragen, waar je je aan kunt melden, etc.) vind je hier.

Hint! (Hoewel? Aardbeien in oktober? Uit de vriezer misschien… Maar je snapt het idee. Toch?)