Kookworkshop in Zuid-Limburg: Eten met aandacht – aandacht voor eten


Evenementgegevens


Eten is de meest intieme relatie die een mens kan aangaan met z’n omgeving.

27 en 28 augustus: bijzondere workshop in Zuid Limburg

Ons voedsel verbindt ons op heel elementair niveau met de wereld om ons heen. Via ons eten wordt de wereld letterlijk deel van ons lichaam. De keuzes die we maken in wat en hoe we eten geven elke dag vorm aan de wereld van morgen. Tegelijk worden we voortdurend verleid om dat te negeren: makkelijk, snel & goedkoop is de voor de hand liggende optie. Bewust keuzes maken gaat niet vanzelf: dat vraagt aandacht, kennis en praktische vaardigheden.

Op het prachtige wijndomein Holset in Zuid-Limburg geef ik op 27 en 28 augustus een bijzondere versie van de cursus Aandacht voor eten. In twee intensieve dagen gaan we op verschillende manieren aan de slag met ons eten.

In praktische zin: we gaan lekker koken samen, terug naar de basis. Koken zoals het bedoeld is: vers, lokaal, van het seizoen. Werken met pure smaken. Koken met zorg en aandacht, mèt bruikbare tips voor als het drukke leven na de vakantie weer begint. En we gaan een stap verder: we kijken naar de verbinding tussen je eten en de wereld. Waar komt jouw eten vandaan? En waarom is dat belangrijk? Ook gaan we bewust proeven: alles begint en eindigt bij smaak. 

 

160802_etenworkshop_def

Zaterdag: Verrassend koken met aandacht voor herkomst 

12:30 – 20:00u Koken met aandacht voor lokaal, puur, vers en van het seizoen. Zonder pakjes & zakjes of ingewikkelde recepten. Verrassend lekker, geïnspireerd door huisvrouwen van vroeger & hippe chefs van nu.

Zondag: Bewust genieten van natuurlijke smaken 

9:30 – 15:00u Proeven met aandacht: hoe smaakt een ingrediënt, hoe combineer je specerijen, en balanceer je smaken? Bewust genieten van bijzondere smaken, met aandacht voor mens, dier en natuur.

Meer over de workshopinhoud? Lees hier over Aandacht voor eten als cursus van van 3 dagdelen.  

Eerdere deelnemers zeiden:

“Dik tevreden over de workshop. Zo mooi verzorgd en zo compleet. Echt een heel mooi concept.”

 “Anouks enthousiasme, kennis en praktische tips zijn inspirerend en motiverend.”

 

Praktisch

holset1 holset2

De workshops vinden plaats op het prachtige wijndomein Domein Holset, in Lemiers, Zuid-Limburg, op zaterdag 27 en zondag 28 augustus. De zaterdag is inclusief lunch en (zelfgekookt) diner, de zondag inclusief lunch.

Je kunt een enkele dag meedoen, of beide dagen. Als je beide dagen meedoet kun je gratis kamperen op het domein. 

Prijzen: Zaterdag 60 euro inclusief lunch & diner, zondag 50 euro inclusief lunch. 110 euro voor beide workshops inclusief overnachting op het kampeerterrein en ontbijt op zondag.

Wil je je aanmelden of heb je vragen: mail naar anouk@alleszelfmaken.nl. Bellen, sms-en of whatsappen mag ook: (06)130 600 68. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *