Kokende mensen kijken

Ik kan zo af en toe ontzettend genieten van het kijken naar andere mensen die koken, en er is op dit moment weer zulke fijne kook-TV.

Om te beginnen: Yvette van Boven, die met haar Home Made serie een stel absoluut fantastische (en zo mooi vormgegeven!) kookboeken schreef, heeft met de VPRO een serie van 10 kookprogramma’s gemaakt. Over duurzaam en creatief genieten aan tafel, met lokale produckokenmetvanboventen: chocolade uit Amsterdam-Noord, makreel uit Egmond en honing uit Hoorn. Doenbare gerechten, leuke ideeën, en leerzame tips, vond ik. Het doodeenvoudige rookoventje dat ze in het programma van vorige week maakte van een braadslee ga ik heel binnenkort eens uitproberen: ik droom nu al van gerookte aubergine en gerookte tomaten uit eigen tuin!

De laatste vijf afleveringen van Koken met Van Boven zijn deze week op werkdagen te zien op NPO 2 om 19.25 uur, en alle afleveringen zijn ook te bekijken via www.vpro.nl/programmas/koken-met-van-boven/

Ready, steady, bake!

the-great-british-bake-offNiks ten nadele van de Nederlandse versie, maar The Great British Bake Off op de BBC vind ik ultiem genieten. De fenomenale taarten, koekjes en broden die in deze kookwedstrijd gebakken worden. Het über-Britse van de presentatie & jury, de deelnemers met gespannen koppies op hun knietjes voor de oven… heerlijke TV.

Iedere woensdag op BBC1 om 21:00, herhaling de volgende ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.