Maar hoe gaat dat dan bij jou thuis?

Een van de deelnemers van de eerste workshop Dagelijks vers koken wilde weten hoe dat er dan bij mij in de praktijk uit ziet, dat “echt eten eten”. U vraagt en wij draaien, dus post ik de laatste dagen af en toe eens wat op Instagram & Twitter, als het bord een beetje redelijk op de foto is te krijgen.

dahlVandaag dus dahl: Indiase linzensoep, van rode linzen en spliterwten. Zo’n maaltijd die je al kokend bij elkaar verzint.

Ik begon met 2 wortels en een ui, die even mochten fruiten terwijl ik de rest van de spullen bij elkaar zocht en fijnhakte. Een stukje gember, wat stengels van de veel te hard groeiende koriander, een dikke teen knoflook natuurlijk, kurkuma, paprikapoeder en een restje tomatensaus dat dringend op moest. Flink wat rode linzen, ruim 2,5 ons, en anderhalf ons spliterwten. Genoeg water om te zorgen dat de boel niet aanbrandt. Laten koken tot de spliterwten gaar zijn. Ik heb niet op de klok gekeken, maar langer dan drie kwartier kan het niet gekookt hebben.

Kind kan de was doen – of liever: terwijl de soep gaar werd kon ik de viesgespeelde kinderen wassen. Wel af en toe even roeren!

Wij aten het met een schep yoghurt en wat verse koriander, erbij sla uit de tuin en desembrood.
Zo simpel kan het dus zijn!

Meer foto’s uit mijn keuken? Volg me op Instagram of Twitter!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *