Weekmenu week 14 (2015)

Weekmenu en kinderkunst

Weekmenu en kinderkunst aan de muur.

Laat ik de gewoonte van een paar jaar geleden eens oppakken, en hier weer weekmenu’s gaan bijhouden. Ter inspiratie, en tevens als stok achter de deur om ze daadwerkelijk te maken. Want ondanks alle rust die het geeft door de week, het is in het weekend wel even een klusje waar ik me toe moet zetten. Niet vervelend, maar in de tuin klooien of op de bank hangen met een boek zijn aanlokkelijker.

Nou zie ik weekmenu’s ook niet als doel op zich: ze zijn nuttig omdat ze er voor zorgen dat ik niet doordeweeks om vijf uur loop te stressen of – erger nog – met een protesterende peuter & kleuter op de fiets in de regen naar de supermarkt moet. Huismoederlijk klein leed. Wanneer ik het niet zo druk heb, dan zijn de weekmenu’s minder nodig, dan is een koelkast vol eten afdoende. Maar wanneer zoals nu de agenda in rap tempo volloopt vind ik het fijn om in ieder geval me geen zorgen te maken over eten. Dus.

Daar komt bij dat we onze huiselijke discussie over hoe vaak we vlees eten opgelost hebben. Dat is fijn, want zoals het was waren we allebei niet blij. En wat is nou de conclusie? Ik eet wat vaker vega, man en kinders eten wat vaker een stukje vlees. Duh, was dat nou zo moeilijk? Blijkbaar wel, want we hebben hier heel lang over gedaan. Maar zoals altijd betekent nieuwe patronen meer nadenken. Nog een reden voor een weekmenu dus. *Tromgeroffel* komt ‘ie:

Weekmenu week 14

Nog steeds geen raapsteeltjes hier trouwens. Snif. Volgende week misschien.

  • zondag: pizza in de stad, want ik was jarig!
  • maandag: noedelsoep met paksoi, champignons en zelfgetrokken kippenbouillon. Omeletje erbij voor peuter-soepweigeraar.
  • dinsdag: soort van saag aloo met rijst, worstjes erbij voor man & kinders.
  • woensdag: pasta, voor mij met blauwe kaas & bietjessalade (want daar heb ik al sinds de pizzeria zin in), voor de rest met tomatensaus. Ik maakte in het weekend al een pot soffrito, dus dat is klaar in de tijd dat de pasta nodig heeft om te koken.
  • donderdag, op verzoek van kleuter: gebakken aardappeltjes, broccoli en “vissticks” (= stukjes vis in een korstje van broodkruimels), en als ik zin heb in experimenten ga ik proberen om een linzenburgertje voor mezelf te maken.
  • vrijdag: flexitarische-kliekjes toad-in-the-hole. TitH is een Engels gerecht, een soort pannenkoekenbeslag dat in de oven gebakken wordt,  traditioneel gevuld met kliekjes stoofvlees of worstjes. Ik ga eens kijken of dit ook werkt met de verschillende groentenkliekjes die zich eind van de week in de koelkast verzameld hebben.
  • zaterdag: restjes- of improvisatiedag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.