Zomereten

Het is dit weekend te warm voor weekboodschappen of weekmenu’s: we eten sla, ijs, smoothies en vooral heel veel watermeloen.

Salade met bloemkool, paprika en chorizo

Wat gaat erin:

  • 1/2 bloemkool, in roosjes, kort gekookt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • flinke handvol rucola
  • zwarte olijven
  • peterselie
  • stuk chorizo, in blokjes
  • olijfolie,
  • balsamico- of andere lekkere azijn

Bak de chorizo even aan in wat olie. Bak de bloemkool en de paprika kort mee op hoog vuur. Blus af met een eetlepel azijn en doe in de saladeschaal. Laat iets afkoelen, en doe dan de peterselie, olijven en rucola erbij.

Wij aten ‘m lauw-warm, met wat bulghur erdoor. Ik denk dat gekoeld ook lekker is, maar ik weet het niet zeker want hij ging schoon op. Daarom ook geen foto.

Aardbeien & watermeloen

Als je 2 dozen aardbeien koopt op de markt en daar vervolgens drie kilo paprika & mini-komkommertjes bovenop parkeert, dan heb je een goed excuus voor een watermeloen-aardbeiensmoothie. Oeps. Maar eigenlijk zijn hier geen excuses voor nodig.

De smoothie was heerlijk, het waterijsje dat ik daar weer van maakte ook, en het laatste restje dronk ik ‘s-avonds toen het grut sliep op met veel ijsblokjes en een scheutje rosé. Het leven kan slechter.

Bananenijs met één ingrediënt (en eentje extra)

Deze, van Marsepein. Fijngemaakte plakjes bevroren banaan, zo simpel, zo lekker. Ik doe een extra scheutje (kokos-)melk erbij omdat m’n blender het anders niet trekt. Yum yum yum.

Nog meer watermeloen: in salade met feta, munt en olijven

Deze salade maakte ik  laatst al eens, en is wat mij betreft de ultieme warm-weer-combi. Zoet van de meloen, zout  van de feta en de zwarte olijven, fris van de munt, pittig door de ui en een tandje zuur van de citroen.

In Plenty staat een supersimpele versie met basilicum, die is ook fijn, kijk maar, maar deze versie van Nigella is mijn favoriet. Mmmmm… straks maar weer.

Update: deze staat nu te koelen. Met schapenfeta, wat munt, ‘ontbijt-olijven’ (dit aldus de verpakking), en een restje venkel.

Ingemaakte paprika’s

Oh, en die twee kilo paprika’s? Die maakte ik in, zo ongeveer volgens dit recept.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *