Weekmenu week 34

De week is weer begonnen, de temperaturen weer iets minder tropisch, dus gisteren toch nog maar even een menuutje gemaakt voor de rest van de week.

Pasta met bloemkool in saus

De pasta van gisteren ontaarde in een soort ieder-wat-wils-tapas-achtig-maal: bloemkool gestoofd in een saus van tomaat, paprika & ansjovis, de bijbehorende olijven apart, met de pasta daar weer naast. Plakken gegrilde aubergine, een lekkere oude geitenkaas om eroverheen te raspen, en een schaal met rauwkost & rucola. De tafel stond vol met bakjes en schaaltjes.

Grappig genoeg werkte dit perfect: peuter wil tegenwoordig het liefst ‘schone’ pasta met kaas, en dan de saus apart zodat hij die met komkommer kan opscheppen. Ik wil weinig pasta en veel groente & saus (want weinig koolhydraten, bloemkool is een prima pastavervanger!), en man eet ‘gewoon’ pasta met saus en de groente ernaast. En baby mag natuurlijk ook nog niet alles, dus proeft hier een hapje pasta, daar wat aubergine, en gooit vooral veel over de vloer. Soms wou ik dat  we een hond hadden. Vooral na het eten.

Vindaloo van twee soorten aardappel

Vandaag maakte ik ein-de-lijk eens de Aardappelvindaloo van Ottolenghi. Jawel, alweer een recept uit Plenty. Online ook te vinden, kijk maar. Hiermee verraad ik me wel een beetje als specerijen-verslaafde, want afgezien van de zoete aardappel & de kerrieblaadjes had ik alles in huis. Twaalf soorten kruiden en specerijen. Okee… De Turkse groenteboer kon voorzien in zoete aardappel, en de kerrieblaadjes liet ik gewoon weg.

De vindaloo was best veel werk, wel erg lekker, en bleek voor drie dagen. In de vriezer dan maar… ik hoop dat dat goed gaat. Erbij een snelle groentecurry met linzen-currysaus die ik altijd in de vriezer heb, kippenpootjes, en rijst. Morgen lekker een restje groentecurry als lunch of ontbijt.

Het restje rijst verwerkte ik tot kokosrijst met mango, een toetje dat ik ooit in Thailand heb leren maken. Supermakkelijk: kook een restje rijst zacht in wat kokosmelk en/of kokosroom. Blijven roeren, het brandt snel aan. Klein beetje zout erbij, en een mango in blokjes. Koelen, proeven, misschien nog wat suiker… en klaar.

Shoarma en viskoekjes

Morgen lamsshoarma, want man is vrij en kookt. Voor donderdag staan er Thaise viskoekjes op het programma, met noedelsalade.  Vrijdag is restjes- en vriezerdag. Volgende week maar weer eens wat Nederlands eten misschien…

2 thoughts on “Weekmenu week 34

 1. Estella

  Oei, aardappeltjes in de vriezer, die worden bij mij altijd heel glazig. Maar wie weet, ik ben benieuwd hoe het jou bevalt. Misschien heeft die glazigheid te maken met de kookmethodiek en valt er nog wat te experimenteren. Zou fijn zijn, want ik ben groot voorstander van meerdaagse porties.
  Liefs & groet Estella

  1. Anouk

   Ja, dat was niet zo’n slimme actie… iets met kindertjesbedtijd en haast enzo. Enfin, we zullen het zien.
   Ottolenghi schrijft trouwens dat ze goed te bewaren zijn, dus het is sowieso een prima recept voor een meerdaagse portie. Maar in de koelkast is logischer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.