Weekmenu week 33, makkelijk & restjes

Ik heb nog steeds geen zin in gedoe. En het is weer eens tijd om de vriezervoorraad op te eten. Dat gaat goed samen!

Gado gado

“Warme pindakaas!”, verklaarde peuter vorige week tevreden. En at vervolgens z’n hele bord leeg. In de herhaling dan maar. Gemengde gestoomde en rauwe groenten, gekookte eieren, rijst, satésaus uit de vriezer en kroepoek.

Ragu

Italiaanse saus op basis van rundvlees en tomaten, die mag morgen de hele middag staan pruttelen op het fornuis. Daar kunnen we drie keer van eten:

  • het vlees met een groente-aardappelschoteltje,
  • de saus met gierst voor de grote mensen (die moet ook eens op), pasta voor de peuter, en een grote schaal salade,
  • en wat overblijft wordt een pan gevulde tomatensoep – waar ook een portie ingevroren bonen in kan.

Babi ketjap

De laatste stukjes varkensvlees uit het vleespakket – verschillende delen, in onhandig kleine porties – laat ik een dagje trekken in een ketjapmarinade.  Met de laatste glasnoedels uit de voorraad, en een groentenroerbakje met cashewnootjes.  Restjes voor lunch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *