Weekmenu week 32, easy does it

Koken heeft alles te maken met m’n comfort-zone. Lekker in de keuken staan frutten, baby op m’n rug of spelend aan m’n voeten, peuter op een krukje ernaast om te helpen (of moegespeeld voor de TV…) – dan ben ik een tevreden mens. Mits ik eten sta te koken waarbij ik niet hoef na te denken.

Ingewikkelde dingen, onbekende recepten, allemaal heerlijk, ik kan me daar echt in verliezen. MITS er iemand op het grut past. Niet voor een doordeweekse dag. Niet als dochterlief bijna tien maanden is en pakweg twintig keer per nacht een slokje mamamelk blieft. Nu even niet.

En dus is het thema van deze week: makkelijk.

  • Groente (bloemkool, worteltjes, een handvol boontjes uit de tuin?) met citroenvinaigrette, gekookte aardappeltjes en de saucijsjes die we vorige week hebben laten liggen.
  • Vis in tomatensaus. Maak een snel sausje van tomaat, paprika, ui, knoflook, een selderijstengeltje. Stoof een stukje witvis daarin gaar. Groente naar keuze (courgette is lekker!) erdoor of ernaast, afmaken met wat er aan verse kruiden in de tuin staat (oregano, denk ik, of koriander). Fijngesneden groen pepertje erover voor de grote mensen. Kan met pasta, rijst, aardappels of peulvruchten, ik ga denk ik voor linzen.
  • Pasta caprese: met tomaat, basilicum, buffelmozarella en olijfolie. Gegrilde groentes ernaast (aubergine, ui, paprika, venkel? ) en een paar plakjes lekkere salami voor mijn geliefde carnivoor. Restjes worden pastasalade voor de lunch.
  • Groentensoep, altijd goed om restjes op te maken, met brood of lamacun, en als ik zin heb verse hoummous.
  • Tortillawraps, waarbij we de vulling even van het weer laten afhangen. Roomkaas, zalm en komkommer als het warm is, of iets Mexicaanserigs met bonen voor koeler weer. Eigenlijk gek, want in Mexico is het toch ook warm.
  • Gado gado, gestoomde groente met satésaus, met rijst. Gekookt eitje erbij, en vooral veel kroepoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.