Weekmenu week 26, watermeloen, tomatensaus en omfietsworteltjes

Het is nu echt zomer, ondanks het plensweer! Ik kocht namelijk bij de groenteboer een hele halve watermeloen. Zeven pond, net zo zwaar als de baby toen ze net geboren was. Maar een stuk minder makkelijk te tillen.

Deze week een achteraf opgeschreven weekmenu, weer eens wat anders. Ik begon de week met een prachtige verzameling boerderijboodschappen (zie foto), en maakte er een wat-is-er-in-huis-week van.

Zaterdag: pannenkoeken! Een geslaagd experimentje met een beslag van 250 gr. tarwebloem, 250 gr. volkoren speltmeel en pakweg 50 gram boekweitmeel.  (En natuurlijk eieren en melk.) We aten ze met zelfgemaakte aardbeienjam, stroop en appelmoes.

Zondag: In ons vleespakket zat een prachtig stuk rosbief. Die braadden we kort in de pan, en aten we met gebakken omfietsworteltjes, frietjes en komkommersalade.

Maandag: Moussaka, zo ongeveer naar een recept van de mama van George Calombaris, een van de presentatoren van de Australische televisieserie Masterchef. Maar dan sneller: ik heb namelijk in de vriezer een voorraadje bolognesesaus die sprekend lijkt op de tomaten-met-gehakt-saus waar dit recept mee begint. Er moet alleen een schepje kaneel en wat tijm & rozemarijn bij.

Dinsdag: Verse tuinbonen en kapucijners met basilicum, met een gebakken visje, tomatensalade  en spaghetti met knoflook & citroen.

Woensdag had de groenteboer veel lekkere tomaten voor weinig, dus maakte ik een voorraad tomatensaus voor de vriezer, en verwerkte meteen maar een deel in Huevos a la flamenca. Deze keer met witte bonen, de laatste worteltjes en net-niet-vegetarisch: zonder de chorizo, en met maar liefst 60 gram spekjes voor 3 personen. We aten onze vingers erbij op!

Donderdag ging de rest van de tomaten in een pan tomatensoep, met flink wat knoflook, een uitje en vooral veel basilicum: ik heb een basilicumexplosie in de vensterbank. Een scheut volle melk erdoor voor de peuter maakte zijn soepje lekker zacht en romig – en bracht het in één klap op peutervriendelijke eettemperatuur.

Vrijdag: iets met bietjes en augurk

Zaterdag: restjes- en vriezerdag Pizza

1 thought on “Weekmenu week 26, watermeloen, tomatensaus en omfietsworteltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.