Weekmenu week 25

Het ging afgelopen week eigenlijk best goed met het volgen van het weekmenu. Maar dan weer iets minder met het gezonde eten… de brownies zijn alweer op.

Het menu voor komende week is wat vaag qua groentes. Dat komt: we hebben geen boerderijboodschappen gedaan gisteren, maar andere leuke dingen. En dat weekmenuut wat onhandig. 

Weekmenu

  • Varkenshaas met zeevruchten in tomatensaus (een improvisatie op het Portugese recept Lombo De Porco Com Ameijoas), met een roerbakje van groenten die op moeten (paksoy, kool, selderij) en frietjes. En natuurlijk rauwkost ernaast.
  • Groentecurry met yoghurt, losjes gebaseerd op die van van Kayotic Kitchen maar zonder de aardappel, met een nieuwe poging tot Palak Panir, rijst en komkommerraita
  • Gevulde groentesoep, waarbij een deel van het vlees bewaard wordt voor huzarensalade.
  • Een hartige-taart-experimentje. Ik wil een aardappeldeegje maken, en dan de taart vullen met wat er zoal in de groentela ligt. Daarvoor heb ik natuurlijk gekookte aardappeltjes nodig, dus dan maak ik meteen met het gekookte vlees van de groentesoep een schaal huzarensalade.
  • Pasta met tomatensaus, gebakken groente, en eventueel vis, met sla. De tomaten van de Turk zijn nu heerlijk, dus ik maak meteen een stapel bakjes basistomatensaus voor de vriezer.
  • Paella uit de vriezer, met de rest van de zeevruchten.

Lunch

  • huzarensalade (minstens voor 2 dagen)
  • restje soep
  • rest hartige taart
  • zelfgemaakte verse kaas met kruiden, voor op brood of over de sla
  • als ik zin heb: de pittenpaté
  • meloen!

Overig te doen

  • Vetspek uitsmelten voor reuzel, voor in de hartige taart
  • Havermoutkoekjes bakken. Er moeten wel koekjes in huis zijn, want anders gaan we ze kopen. Ik vind zelfgebakken havermoutkoekjes heerlijk, en ze roepen niet de neiging op om de pot leeg te eten: er gaan allerhande nootjes en pitjes in waardoor ze goed vullen. En stevia, dus minder suiker, en geen tarwe of bloem maar havermout en speltmeel. Later in de week, want eerst maken we nog:
  • cake met volkorenmeel, chocola en aardbeien. Mjum.
  • Aardbeienjam maken. We oogsten ongeveer een ruime pond aardbeien per dag! Ik maak de jam dit jaar voor het eerst met Marmello, dan hoeft er veel minder suiker bij. Zo lekker is-ie nog nooit geweest. Ik heb geen aandelen, ben gewoon blij met m’n jam.

2 gedachten over “Weekmenu week 25”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *