Weekmenu week 23

Het lukt alsmaar niet om een weekmenu te  maken, laat staan om me eraan te houden. Het zoeken naar ‘gezonder eten’ lukt alleen als ik het per dag doe. De vriezer ligt vol, de koelkast ook, en ik verzin dagelijks wat nieuws. Ook leuk.

Deze week aten wij

  • Zondag: homemade saté, met frietjes, broccoli en een simpele komkommersla
  • Maandag: stamppotje met de laatste raapsteeltjes en bindsla, met een verukkelijke oude geitenkaas van Wezenspyk
  • Dinsdag: pasta met prei, makreel, knoflook en olijven, met gegrilde venkel & ui. Voor herhaling vatbaar!
  • Woensdag een feestmaal: een schattig klein maar overheerlijk entrecotetje, volgens dit recept uit Jamie’s 30-minute meals warm gemarineerd met een salsa van paprika en peterselie, met gekookte aardappeltjes, in de pan gebakken worteltjes naar een recept van de mama van Antonio Carluccio en komkommersalade met schapenfeta. Toe yoghurt met de eerste aardbeien uit eigen tuin.
  • Donderdag: aardappel-bietjes salade met varkensreepjes
En nu, vrijdag… is de koelkast weer leeg. Tijd voor een tochtje naar de boerderij.

Voor de lunch maakte ik onder andere:

  • fritatta met paddenstoelen
  • groene smoothie met raapsteeltjes, appel en banaan en verse munt. MEGA-gezond. En ’t was nog lekker ook.
  • tartaartjes met guacamole of, zoals peuter zegt: taartje-taartjes.
  • watermeloenshake
  • aardappelsalade

Aanvulling: en toen was het vrijdagavond zomaar ineens feest. Met aspergequiche, een soort quiche lorraine met asperges, een schaal groene sla ernaast, en aardbeien-rabarbercrumble toe. Yummie! Peuter bleef maar om meer quiche vragen, en de baby sabbelde een flink stuk asperge weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *