Pasta met makreel

De makreel moest op. Zo’n dag was het. En we hadden zin in pasta. Want ja, dat minder graan eten… da’s nog best moeilijk. Ik kreeg er – tegendraads als altijd – ontzettend zin van in pasta. Zo zelfs dat ik droomde van pastasalade. Tsja… Wat moet, dat moet. Dus. Pasta met gerookte makreel. Makkelijk, heel snel en lekker. En gezond, want vette vis. Maar wel met pasta dus.

Ingrediënten

  • pasta, ik had fussili
  • 1 gerookte makreel, ontdaan van kop, staart, vel en graten
  • 1 prei, alleen het wit, heel fijn gesneden
  • paar tomaten, doormidden gesneden
  • stuk of wat tenen knoflook, heel, nog in de velletjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1 venkelknol, in plakken
  • handjevol zwarte olijven

Bereidingswijze

Bak de tomaten, de venkel, de ui en de knoflooktenen met een beetje olijfolie in de oven op de heetste stand tot ze gaar zijn, pakweg een minuut of 10-15. Ik vind het lekker om de groente op het laatst nog even om te scheppen met wat citroensap of balsamico-azijn.

Kook de pasta al dente, meestal is dat een minuut korter dan op de verpakking staat.

Stoof de prei in een beetje olijfolie gaar. In een grote pan, want de pasta, de vis en groentes gaan erbij.

Doe de gaar geworden knoflookpuree en de tomaten (even pletten) bij de prei. Roeren, pasta erdoor, makreel erdoor scheppen, nog een extra scheut olie, drapeer de venkel, ui en olijven er elegant overheen… en klaar!

1 thought on “Pasta met makreel

  1. Pingback: Weekmenu week 23 « Mama kookt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.