Over recyclen, plastic en boodschappen doen in de supermarkt

Om met de laatste twee te beginnen: heel toevallig deed ik deze Zero Plastic Week weer eens de volledige weekboodschappen in de supermarkt. Wat de mislukking van dit prima idee in stijl afrondde: plasticloos boodschappen doen in de supermarkt is net zo’n goed idee als in een witte broek met je peuter naar het bos gaan. 

Wc-papier & luiers

Maar qua geen plastic: eerst bleken het wc-papier & de luiers op. Tsja… daar ging het dus alvast mis. Vervolgens ontdekte ik dat brood in papier na een halve dag oud is. En ik wil niet iedere dag wentelteefjes, tosti’s of broodpudding eten. (Of panpizza, gehaktbrood, fattoush, croutons… toch eens een lijstje maken van wat er kan met oud brood.) Al zou ik natuurlijk ook een echte broodtrommel kunnen aanschaffen ter vervanging van het mandje op het aanrecht.

En dan dus tot slot de weekboodschappen bij de Albert Heijn. Misschien moet ik even uitleggen dat we meestal het groente en fruit in boerderijwinkels of bij de Turkse groenteboer halen, waardoor ik in de supermarkt in één streep doorloop naar het sinaasappelsap en de koffie. Maar nu dus niet. En bijna alles zat in plastic. De tomaten, de sla, de komkommer, de radijs, de wortels, de bleekselderij, de aubergine. Daarmee kwam de Geen plastic week tot een roemloos einde.

Of toch niet?

Nou doet de groenteboer ook alles in plastic zakjes als ik hem niet tegen hou, dus daarvoor neem ik zelf meestal een paar gebruikte zakjes mee. Maar gelukkig, de onvolprezen Madame Zsazsa heeft daar een betere oplossing voor: nettasjes van gerecyclede shirts. Ik ga de naaimachine maar weer eens tevoorschijn halen. En dat rond de week dan toch een klein beetje in stijl af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.