Weekmenu week 19

Ik heb afgelopen week weer flink wat culinair gedoehetzelfd. Bouillon getrokken van kalfsbotten,  rabarber-appel-kaneel-jam gekookt met stevia en pectine, met stevia gezoete koekjes gebakken, en als klap op de vuurpijl, hollandaisesaus en meringues gemaakt. En een weekmenu natuurlijk. 

Asperges

Zaterdag aten we voor het eerst dit jaar asperges. Zoals het hoort, met eieren, ham, aardappeltjes, peterselie en hollandaisesaus.

Zelfgemaakte hollandaisesaus zelfs, volgens dit recept van Koken met Karin. Dat lukte redelijk, de consistentie was prima, maar jammer genoeg viel de smaak tegen. Zuur! Misschien zijn Karins eetlepels kleiner dan de mijne? Volgende keer toch maar de klassieke au-bain-marie bereidingswijze proberen.

In de saus gingen 2 eierdooiers, en tsja, wat moet je dan met de overgebleven eiwitten? Meringues maken natuurlijk! Wat ik een beetje vreemd vind is dat alle recepten die ik online vind zo superzoet zijn, ik gebruikte maar een ietsje poedersuiker op 2 eiwitten en dat ging prima.

Raapsteeltjes-rucolastamppot en Eton mess

Zondag: raapsteeltjes-rucolastamppot met gehaktballen. Toe aten we een variatie op Eton mess: een mengsel van ongezoete slagroom, de meringues van gisteren en rabarber-appel-kaneel-jam (die laatste in plaats van de traditionele aardbeien). Ik had een foto willen maken, maar de schaaltjes waren zo snel leeg dat dat niet lukte. Alweer een schaaltje-uitlikkende peuter aan de keukentafel! Twee punten voor mama!

En de rest van de week

Veel rucola, overal bij, want de potten exploderen!

  • Enchilladas van zelfgemaakte wrapjes met een rest bonenschotel uit de vriezer, met tomaten-koriandersalsa.
  • Aspergesoep, hartige taart met prei, bosui, tomaat en feta (zoiets, maar dan met prei en feta, en zonder witlof, schimmelkaas of honing – eigenlijk iets totaal anders dus), en een rucolaslaatje
  • Gemengde groente (tomaat, courgette, aubergine), met quinoa, zonnebloempitjes, spekjes en oude geitenkaas (Vorige week overgeslagen, toen vervangen door peuters lievelingseten: pasta met tomatensaus. Nu wil ik die quinoa wel weer eens eten.)
  • Bulghur met courgette, venkel, paksoy, een lik mascarpone en zalmfliebertjes
  • Lamslapjes met tijm, in de oven gebakken groente/aardappeltje en komkommersalade
  • Rundvlees met sojasaus, met een Thaise noedelsalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.