Peutervriendelijke pompoensoep

De droom van iedere kokende ouder: je peuter z’n soepkommetje zien schoonlikken! Wat een mooi plaatje. In het kommetje zat – ter ere van koninginnedag – pompoensoep. Dat recept moet natuurlijk bewaard!

Wat ging er in de pompoensoep?

 • 1 (oranje) pompoen, ongeveer ter grootte van het hoofdje van een zes maanden oude baby, zaden & draden verwijderd, met schil en al  in stukken gesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • stukje gember, fijngehakt
 • 2 dikke tenen goeie knoflook*, fijngehakt
 • korianderzaad, verhit in een droge koekenpan en fijngevijzeld
 • 3 rode/gele paprika’s, in stukjes
 • beetje kippe- of groentebouillon
 • blik kokosmelk
 • santen
 • zout
 • citroensap
 • eventueel: verse koriander, rode peper

Ui, knoflook, korianderzaad en gember fruiten. Pompoen erbij, laten stoven. Bij aanbakgevaar wat bouillon toevoegen. Paprika toevoegen, met zonodig nog wat extra bouillon. Laten stoven tot de groenten zacht zijn. Soep pureren met staafmixer of blender (stampen met de stamppotstamper kan ook, dan wordt ‘ie grof maar ook lekker). Blik kokosmelk toevoegen en doorwarmen. Nu als Thais eten op smaak brengen: al proevend stukjes santen, zout en citroensap toevoegen.Voor de grote mensen eventueel wat fijngesneden koriander en/of rode peper toevoegen. * Even over knoflook: ik gebruik lekkere, direct van de boerderij, die smaken naar Knoflook. Of naar KNOFLOOK. Geld uitgeven aan die uit China geïmporteerde uitgedroogde supermarkt-rommel is verspilling. Geen boerderij in de buurt? Dan de toko of de Turkse groenteboer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.