Weekmenu week 16, nu ook met babyhapjes!

Baby is een half jaar, hiep hiep hoera! Ze mag dus eens iets anders proeven dan mamamelk. Net als bij peuter gaan we ook nu weer laten “zelluf doen”, ook wel bekend als de Rapleymethode. Het voedselintroductieschema hangt in ieder geval alweer klaar op de kast en ze heeft al een paar keer gelikt aan gestoomde broccoli en bloemkool. Banaan leek ze lekkerder te vinden, maar die werd prompt ontvreemd door grote broer.

Verder zijn we erg laat met het weekmenu deze week. Zondag weekmenuloos boodschappen gedaan, voor het eerst sinds tijden, en gisteren (dinsdag) prompt de ouderwetse het-is-zes-uur-we-hebben-honger-wat zullen-we-eens-koken-stress. Niet leuk. En daar issie dus alsnog: het weekmenu voor week 16.

  • Ierse lamsstoof met Guinness┬á(die heb ik zondag ein-de-lijk eens gemaakt), met brood, en gestoomde broccoli voor de baby
  • maandag: groene-groenten-pastasaus (van spinazie, broccoli en meiraap), met parmezaanse kaas en pasta, met een restje tomatensaus voor de peuter en alweer gestoomde broccoli voor de baby
  • wat-zullen-we-eens-eten stress resulteerde dinsdag in een ratjetoe: bloemkool met brie, salade en frietjes, en bloemkool voor de baby

En voor de rest van de week:

  • bietjes met bulghur, feta, wat spinazieblaadjes, uitgebakken spekjes & knoflook, met gegrilde courgette met munt (hoera, de munt in de tuin komt weer op!), met courgette voor de baby
  • bloemkool met een pepertje, tomatensalade, gebakken schol en ovengebakken aardappeltjes (bloemkool voor de baby)
  • drumsticks in een sausje met champignons, brood om de saus op te deppen, en regenboogsalade (wortel voor de baby)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *