Weekmenu week 15: Pasen, broodbeleg en vriezerkoken

We zijn weer terug van even weggeweest. Lekker geluierd, weinig gekookt ook. Maar nu zijn we thuis. Lekker aan m’n eigen aanrecht, zei de feministe. Ach ja.

Maar goed, wat zit er in de planning komende week? Pasen natuurlijk. Eieren! Verven, zoeken, koken en eten. Hot cross buns bakken, volgens een recept van Nigella.  En ook nog broodbeleg en vriezerkoken.

M’n lijstje deze week:

  • rollade met ansjovisvulling, met pasta, groentestoof en sla (zaterdag)
  • de rest van de rollade, warm of koud, met sla en frietjes (zondag)
  • eiercurry met paksoy (maandag)
  • vispastei met venkel, prei en doperwtjes
  • roerbakje van glasnoedels, eend en (ik denk) de rest van de paksoy
  • groentenstoof met bonen (en misschien een beetje droge worst, misschien ook niet)
  • restjesdag

Pasen

Paaszaterdag  is het nog geen Pasen, ik weet het, maar wij zijn niet christelijk. We vieren gewoon het begin van de lente en  hebben het hele weekend feest: we verven en zoeken eieren, gaan lekker naar buiten en jagen met veel kabaal en trommels de winter weg.

Zaterdag eten we varkensrollade met ansjovis, naar een recept uit de Allerhande, met pasta en gestoofde groentes. De volgende dag de rest van de rollade, koud of warm, met salade uit de keukenmachine (Jamie Oliver’s regenboogsalade) en frietjes. Maandag gaan laatste overgebleven eieren in een eiercurry.

Vriezerkoken

Daarnaast wil ik ook nog een rondje vriezerkoken, want op het vakantieverblijf gingen de waterpokken rond. En met zieke kindjes is het oh zo makkelijk om iets uit de vriezer te kunnen trekken, dus we gaan de voorraden maar eens aanvullen. Ik heb een vispastei (vis in saus met een aardappeldekje) gepland, en van het vis-in-saus-gedeelte mag een portie in de vriezer. Hetzelfde geldt voor de groentestoof met bonen, en van die bonen (geweekt, opgekookt, gaargestoofd in de hooikist) kunnen sowieso wat porties in de vriezer.

Broodbeleg en ander luncheten

Tot slot ben ik al een tijdje aan het stoeien met broodbeleg. Vegetarisch, ook, want ik vond laatst ergens een geweldig boekje met vego-lunch-recepten. Maar vooral vlees, want vleeswaren zijn erg geliefd hier in huis en, nou ja, niet zo geweldig qua vlees. Meestal niet bio, vol met e-nummers en andere onduidelijke toevoegingen (varkenscollageen?), en gewoon niet zo gezond. Denk ik. Dus ik doe een poging tot zelfmaak voor tussen de middag. Gehaktbrood is er nog, uit de vriezer, we hebben rollade waar vast wat van overblijft, en ik wil iets met die jummie biologische kippenlevertjes die ik kocht op de boerderij. Genoeg te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.