Niet-zo-Japanse tortilla met witte kool

Al googelend leerde ik vandaag over het bestaan van okonomiyaki. Zeg maar een dikke Japanse pannenkoek met een vulling van kool en vlees of zeebeestjes. Nou had ik toevallig een kooltje in de koelkast liggen, en nieuwe groente-verstop-recepten zijn altijd welkom in dit huishouden, dus dat moest uitgeprobeerd. Er moesten alleen ook wat aardappels op, dus het werd een kruising tussen de okono… eh …dinges en een long time favoriet, de aardappeltortilla.

Het viel nogal in de smaak, dus bij deze het recept.

Ingrediënten

  • 4 kleine aardappeltjes, geschild, in dunne plakjes geschaafd (keukenmachine!)
  • 1/3 kooltje, geschaafd tot een klein bergje koolsla (sorry, heb niet gewogen)
  • ruime ons spekblokjes
  • 2 eieren
  • flinke eetlepel speltmeel
  • scheutje melk
  • Parmezaanse kaas
  • zout, peper, paprikapoeder

Bereidingswijze

Spekblokjes even rustig laten zweten op een klein pitje, als er genoeg vet uit de blokjes is gesmolten de aardappelplakjes meebakken. In een kom de kool mengen met de eieren, het meel en de melk. Zout, peper en paprikapoeder toevoegen naar smaak. Als de aardappelplakjes bijna gaar zijn de kool met beslag bovenop de aardappel-spekblokjes leggen. Niet doorelkaar roeren, je wilt juist laagjes! Laten bakken tot de onderkant bruin is, keren zoals altijd bij tortilla, met een bord of de deksel van de pan, andere kant ook nog even bakken. Bestrooien met krullen Parmezaanse kaas.

Oh ja, de laagjes zijn dus Japans. De regionale specialiteit van Hiroshima, las ik ergens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.