En dat was de druppel…

Dit is geen type-oefening. En ook geen grapje.

  1. 42% kippenvlees
  2. plantaardige olie
  3. water
  4. eigeel
  5. suiker
  6. voedingszuren, namelijk:
    1. azijnzuur
    2. citroenzuur
  7. 1,5% kerriepasta, bestaand uit:
    1. plantaardige olie
    2. specerijen
    3. mosterd, bestaand uit:
      1. water
      2. mosterdzaad
      3. azijn
      4. specerijen
      5. kruiden
    4. zout
    5. tarwezetmeel
    6. dextrose
    7. bouillon, bestaand uit:
      1. gehydrolyseerd soja-eiwit
      2. tarwe
      3. glucosestroop
      4. geharde plantaardige olie
  8. tarwezetmeel
  9. 0,8% sambal, bestaand uit:
    1. water
    2. rode peper
    3. melasse
    4. ui
    5. suiker
    6. zonnebloemolie
    7. rijstzetmeel
    8. azijn
    9. smaakversterkers, namelijk:
      1. E621
      2. E631
    10. aroma
    11. zuurteregelaar: namelijk citroenzuur
  10. dextrose
  11. gemodificeerd maïszetmeel
  12. conserveermiddelen, namelijk
    1. E202
    2. E211
  13. bouillon, bestaand uit:
    1. water
    2. zout
    3. gistextract
    4. kippenvet
    5. maltodextrine
    6. sojasaus, bestaand uit:
      1. water
      2. sojabonen
      3. zout
    7. aroma
    8. gehard plantaardig vet
    9. kippenvlees
    10. kleurstoffen, namelijk:
      1. E101
      2. E150c
    11. specerijenextracten,
    12. wortelextract
    13. prei-extract
    14. lavasextract
  14. suiker
  15. zout
  16. gember-komijnpasta, bestaande uit:
    1. plantaardige olie
    2. specerijen
    3. tarwezetmeel
    4. dextrose
    5. bouillon, bestaand uit:
      1. gehydroliseerd soja-eiwit
      2. zout
      3. glucosestroop
      4. geharde plantaardige olie
  17. aardappelzetmeel
  18. chili-extract
  19. verdikkingsmiddelen, namelijk:
    1. johannesbroodpitmeel
    2. guarpitmeel
    3. xanthaangom
  20. anti-oxidant (E385)
  21. aroma

En dit heb ik op mijn brood gesmeerd… Dit is de ingrediëntendeclaratie van de kip-kerrie pikantsalade, van het huismerk van AH. Zelfs de Appie raakt bij dit Frankenfood de weg kwijt, suiker staat twee keer bij de ‘hoofd’-ingrediënten. En wat ze verstaan onder bouillon… jakkes.

Dit was de druppel. Ik ga me nu echt eens verdiepen in broodbeleg en lunch-alternatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *