Weekmenu week 12

Tot groot plezier van de peuter deden we boodschappen in onze favoriete boerderijwinkel. Scharrelende kippen, pasgeboren lammetjes, een oranje tractor…. dat heeft de Appie allemaal niet. We kochten eieren (gelegd door voornoemde kippen) , verrukkelijke boerenkaas, knoflook, uien, prei, zoveel appels dat de fruitschaal overvol zit, een paar handenvol winterpostelein, aardappels, winterwortels, pastinaak en een lief klein kooltje.

En wat gaan we eten deze week?

  • Stamppotje van winterpostelein, pastinaak en aardappel met gehaktbrood (Zaterdag meteen opgegeten, was lekker en ging schoon op. Niet in het minst omdat ik in een vlaag van inspiratie een teen knoflook meekookte met de aardappels/pastinaak – dat ga ik vaker doen.)
  • Groentetaart van de rest van de winterpostelein, kerstomaatjes, olijven, champignons en feta/ricotta, met een al dan niet zelfgemaakt deegkorstje (zondag of uiterlijk maandag, anders verlept de postelein)
  • Gegrilde zalm,  gestoofde prei, in de oven gebakken wortel, pastinaak en aardappel, mierikswortelsaus en een komkommerslaatje met dille
  • Ik heb van de week houmous gemaakt (zo makkelijk, dat ga ik nooit meer kopen) en dus doen we Mme Zsazsa na en eten groentebulghur met houmous. Misschien met worstjes, misschien ook niet.
  • Frittata met champignons, bacon en ricotta, met brood en gegrilde courgette
  • Pasta puttanesca met rucola-komkommer-fetaslaatje
  • Decadente Jamie Oliver steak op brood, uit dit boek, met gegratineerde champignons of andere paddestoelen, gebakken aardappels of frietjes, en koolsla

Wat gaat er in/boodschappen?

  • Voor de stamppot: paar handenvol winterpostelein,  1 pastinaak,  aardappels, melk, teen knoflook
  • Voor het gehaktbrood:  gehakt, oud brood, eieren, en de vulling : deze keer ui, knoflook, aardappel, wortel, kruiden (kurkuma, gemberpoeder, cayennepeper, en wat me verder lekker lijkt)
  • Voor de groentetaart: rest van de postelein, champignons (half bakje nodig), kerstomaatjes (ook half bakje), schep ricotta , olijven, feta, bloem en boter, filo- of bladerdeeg
  • Voor de zalm etc.: prei, dille, ricotta voor de mierikswortelsaus, zalm ligt in de vriezer en moet op, aardappels, pastinaak, winterwortel, knoflook
  • Voor de groentebulghur: prei,  rode paprika, peterselie, koriander, bulghur, uitje, knoflook, wortels, de rest van de kerstomaatjes, selderijstengels, met andere woorden: de restjes groente in de koelkast.
  • Voor de frittata: eieren, champignons, bacon en ricotta. En courgette.
  • Voor de pasta puttanesca: ui, knoflook, ansjovis, olijven, kappertjes, blik tomaten, rood pepertje, oregano. En rucola, komkommer, feta en parmezaanse kaas.
  • Voor de steak op brood: lekkere biefstuk, ciabatta, rode peper, paprika uit een pot, aardappeltjes, knoflook, peterselie, kool, kaas, champignons of andere paddestoelen, mierikswortel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *