Lente linzensoep

Toen ik het weekmenu bedacht had ik had me eigenlijk een Indiase, glad gepureerde soep met gember en rode pepers enzo voorgesteld. Het werd iets semi-Italiaans. Perfect na de allereerste in-de-tuin-werk-middag van het jaar. Vullend en fris tegelijk. En te simpel voor woorden, maar de peuter vond het lekker dus ik wil even onthouden wat er in ging.

Recept Lente linzensoep

Maak soffrito met spekjes, ui, knoflook, een wortel en selderij. Bak cayennepeper, komijn en koriander een paar minuutjes mee. Voeg de tomaten toe en stoof nog even door. Nu kunnen de linzen en de groentebouillon erbij in de pan, kwartiertje laten koken (of totdat de linzen gaar zijn). Klaar.

Wij aten ‘m met gremolata (een mengsel van citroenschil, knoflook en peterselie) omdat ik bij het boodschappen doen zomaar ineens een paar betaalbare biologische citroenen vond. Yummie.

Ingrediënten

  • fijngesneden teentje knoflook
  • gesnipperd uitje
  • in kleine blokjes gesneden winterwortel
  • 2 fijngesneden stengels bleekselderij
  • half zakje spekblokjes, wat zal het zijn, een ons ongeveer
  • halve theelepel cayennepeper
  • theelepel korianderzaad, even verhit in een droge koekenpan en fijngewreven in de vijzel
  • theelepel komijnzaad, met de korianderzaad mee verhit en fijngewreven
  • drie in kleine blokjes gesneden tomaten
  • 100 gram rode linzen
  • liter groentebouillon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *