Supersnelle bietjes

Lief had voorgekookte bietjes gekocht. En – lo and behold – ze waren prima te eten. Zelfs lekker! En daarmee is deze combi klaar in een kwartier. Max.

  1. Bulghur koken (duurt pakweg 10 minuten, couscous is nog sneller en bijna net zo lekker)
  2. Bietjes in blokjes snijden en even verwarmen
  3. Flink wat feta verkruimelen
  4. Bosui in ringetjes snijden
  5. Vinaigrette kloppen van olie en azijn/citroensap

Sla (veldsla, rucola, iets anders groens) op een schaal leggen. Gekookte bulghur in een bergje op de sla, bietjes erop, bestrooien met feta en bosuitjes, vinaigrette eroverheen … en klaar. Lekker, makkelijk en supersnel.

Note to self: volgende keer foto maken.

Oh enne: met in de oven gebakken bieten (die van Mme Zsazsa bijvoorbeeld – alle verdere gelijkenis is niet toevallig) is het natuurlijk nog lekkerder, maar ja, dat duurt een uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *