Thaise groene curry met vis en garnalen

Peuter is in warm-eten-staking, dus ik kook dezer dagen weer af en toe echt grote-mensen-eten. Deze heerlijke curry bijvoorbeeld, gebaseerd op dit recept van Jamie Oliver. Redelijk simpel en snel klaar dankzij de blender, en oh wauw, wat een geur…

Maak currypasta door de volgende ingrediënten in de blender fijn te maken:

  • 2 stengels citroengras in grote stukken (De stugge buitenste bladeren weggooien, vooral als je -zoals ik – die van de appie hebt. Note to self: volgende keer weer gewoon naar de toko.)
  • 4 lente- of bosuitjes, ook in grote stukken
  • 1 rode Spaanse peper, zaadlijsten en pitjes verwijderd
  • 4 tenen knoflook, gepeld en in stukjes
  • veel verse koriander
  • theelepel koranderzaad, fijngewreven in de vijzel
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus

Verder nodig:

  • een groene groente. Het recept vraagt om asperges en peultjes, maar mijn budget trekt dat niet. Ik gebruikte courgette en diepvriesdoperwtjes, en ik denk dat bijvoorbeeld boontjes, broccoli en/of paksoy ook lekker zijn
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 300 gram witvisfilet in stukken. Ik gebruikte pangasius omdat die nog in m’n vriezer lag. Kabeljauw, schol of schelvis kunnen vast ook wel.
  • blik kokosmelk (400 ml)
  • limoensap
  • vissaus
  • blok santen

Bak de groente even aan. Volgens Jamie in een mix van sesam- en arachideolie, maar ik vond die sesamsmaak hier Heel Erg Vies en niet combineren.

Voeg de kokosmelk en de curry toe. (Diepvriesdoperwten worden natuurlijk op het allerlaatst toegevoegd.) Breng aan de kook, voeg de vis toe en laat deze gaarstoven.

Proef, en breng op smaak met limoensap (zuur), vissaus (zout) en kokosrasp van het blok santen (zoet). Bestrooi met wat blaadjes koriander, eventueel wat schilfertjes rode peper, en natuurlijk de garnalen.

Eén gedachte over “Thaise groene curry met vis en garnalen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *