Roomboter op mijn brood

Om me heen hoor ik steeds maar over Paleo. Of over Low Carb, Dr Frank of afkicken van suiker. En aangezien we vorig jaar wat meer ziekenhuis van binnen hebben gezien dan we prettig vinden, sloeg ik aan het googelen. En vond van alles interessants: je kunt schijnbaar flink  wat meer zeggen over voeding en welvaartsziekten dan de standaardriedel van het voedingscentrum en de diëtist.

Ik vond onder andere dit artikel in de New York Times: What if Its All Been a Big Fat Lie?. Lang maar de moeite waard verhaal over hoe de (verzadigde) vetten misschien toch niet de oorzaak zijn van de obesitas-epidemie. Met als inleiding: wat als Dr. Atkins toch gelijk had? Veroorzaakte indertijd (2002) schijnbaar nogal wat rumoer.

Anderzijds lijkt de schrijver van dat artikel zijn bevindingen als argument te beschouwen om voornamelijk vlees te eten (kan de link niet meer vinden) en dat lijkt me toch ook niet echt de oplossing… qua duurzaamheid en dierenwelzijn en zo.

Ik ga me maar eens verdiepen in de low-carb theorie. En smeer ondertussen roomboter op m’n brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.