Week 31: mais, boontjes, bietjes, bloemkool

In de groententas en -voorraad:

  • 5 stuks suikermais
  • groen bloemkooltje
  • rode bietjes
  • prachtige lange dunne boontjes
  • kastanjechampignons
  • courgettes
  • tomaten
  • paprika
  • iets te veel uien
  • opperdoezers
Wat maken we daarmee? Ongeveer zoiets:
  • gewokte noedels met boontjes, runderreepjes, champignons en pinda’s
  • bietjes uit de oven met couscous
  • gegrilde mais met geitenkaas (ongeveer zoiets, maar dan uit de oven)  met kipkluifjes, sla en stokbrood
  • salade van bloemkool en boontjes (uit Jane Grigsons fantastische Groentekookboek) maar dan met ook aardappel en stukjes droge worst
  • gekookte mais met pittige vis, mini-tortilla’s en tomatensalade
  • courgette frittata
  • uiensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *